Sådan avler vi i Kennel Fuglevang

Vi har opdrættet Münsterländer i mere end 25 år og vores klare mål er at kunne levere en hund, der både kan begå sig som familiehund i hjemmet til den almindelige jæger, men samtidig være en hund der kan begå sig på selv de mest krævende prøver, som vinderklasser og ikke mindst Fuldbrugsprøven til dem der ønsker det.

Inden vi beslutter os for en hanhund, skal han selvfølgelig bevise han selv har nogle gode egenskaber, men linjerne bag ham skal også være velkendte, så vi kan bedømme ikke kun det enkelte individ, men hele stammen bagved - en stamme vi kender godt. Vi snakker med folk der kender hundene eller får hjælp i vores store netværk for at danne os et korrekt indtryk af hanhunden.

Vores forventninger til alle vores kuld er helt klart at de er sunde, dressurbare, så både jægerne og hundesportsfolk kan håndtere hundene og som kan klare opgaverne lige fra den lille simple apportering til Fuldbrugsprøven og vinderklasserne. Vi gør også hvad vi kan for at hvalpene overholder udstillingskravene, så vi holder vores race indenfor normerne.

Når man køber en hund hos os, skal man deltage på et lydigheds- og apporteringskursus i DMK eller en jagtforening og hunden skal HD fotograferes. Vi betaler rekvisitionen til DKK ved HD foto.
 

Der sælges IKKE hvalpe eller hunde til folk der ikke går på jagt.

Skriv gerne til os, hvis du vil kontaktes for yderligere oplysninger.

Tak for din henvendelse, vi kontakter dig så hurtigt som muligt

Sådan opdrætter vi Münsterländer hvalpe

Som opdrætter mener jeg man har et stort ansvar, ikke kun for sine egne hunde og deres hvalpe, men også for sin race som helhed. Et mål for alle opdrættere er altid at avle "den bedste hund", det ønsker vi alle jo, men det er ikke så lige til endda.

De fleste anvender udavl, dvs. de avler ud fra deres enkelte individer og deres resultater - "du har en god hund og jeg har en god hund, så hvis vi parre dem, så må hvalpene da blive gode." Måske ja, men sandelig ikke altid. Hvorfor? Fordi man typisk ikke kender til de egenskaber de to linjer udvikler når de parres - altså tager man en chance.

Derfor bruger vi linjeavl. OK, fint, men skulle det være bedre end udavl? Ja, det mener vi, for man ved hvad man får når man bruger kendte linjer, fordi det er prøvet før og man kender derfor resultatet af en parring. Det er "testet" avl om man vil, og ved linjeavl forstærker man de bedste egenskaber hos begge forældre og derved får man endnu bedre hvalpe.

MEN, det forstærker vel også de svage sider af hundene? JA, selvfølgelig gør det det. Men det er her mange springer over mht. linjeavl, for det kræver først og fremmest at man er meget kritisk overfor sine egne hunde og erkender deres fejl, hvilket nogen har lidt problemer med. Men det kræver også en meget stor indsigt i de linjer man anvender i sin avl - og det tager tid at finde den rigtig linje - meget tid.

Men nu træner vi mest vores hunde på deres svage sider, og derved erkender og lærer jeg også deres fejl og svage sider, og udfra disse erfaringer vælger vi vores avlspartner, som selvfølgelig IKKE har de samme fejl. 

Som opdrætter er vi meget beviste om hvilke krav vi stiller til forældredyrerne udfra følgende hieraki:

- sundhed frem for alt andet

- et godt temperament

- god psyke

- gode nerver

- stor dressurbarhed